(+30) 694 466 0939
        info@chriscrossing.gr

Ταξιδεύοντας

Η ποίηση με ταξιδεύει, μα το ταξίδι γεμίζει την ψυχή μου ποίηση. (Χρήστος Γ. )

Μην φοβάστε να ξεκινήσετε, γιατί “από τους ανθρώπους δεν λείπει η δύναμη, λείπει η θέληση”, Βίκτωρ Ουγκώ. Όμως “η θέλησή μου είναι βράχος”, Διονύσιος Σολωμός.   Γι΄ αυτό η επιθυμία να πραγματοποιήσω το όνειρό μου δεν ανακόπτεται από τίποτα. Ζήστε το όνειρό σας. Ταξιδέψτε το όνειρό σας. Ακούστε τις σκέψεις σας. Δημιουργείστε το ταξίδι εκείνο που έχετε ονειρευτεί. Το όνειρο φέρνει πίστη και η πίστη δίνει δύναμη. “Μην φοβάστε την έλλειψη χρημάτων, χειρότερο κακό είναι η έλλειψη επιθυμιών”, Α. Σερμπιουλέ.

Ταξίδι λοιπόν. Ζωή, περιπέτεια, αγάπη, πορεία, γνώση. Ψάχνω, φαντάζομαι, ονειρεύομαι, ξεκινάω, ταξιδεύω, γνωρίζω, χαίρομαι, αγαπάω, μαθαίνω. «Περιπλεύσαι πολλάς πόλεις καλόν», Πλούταρχος (Περί παίδων η αγωγής, X C).

Κάμε λοιπόν το πρώτο βήμα αφού “ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων, αρχίζει με ένα βήμα”. Λάο Τσε.  Γιατί να φοβηθώ το πρώτο βήμα; Φοβάμαι άραγε το πρώτο φιλί; “Γι’ αυτό ας φύγουμε μέσα σε ένα φιλί για ένα άγνωστο κόσμο”, Alfred De Musset. Ας φύγουμε για το πρώτο βήμα. Για το ταξίδι. “Χωρίς φαντασία ο έρωτας δεν έχει καμία τύχη”, Romain Gary.  Χωρίς φαντασία, το ταξίδι δεν έχει αξία. Δώστε αξία, δώστε σκοπό, δώστε ζωή. Χωρίς φόβο θα περιπλανηθώ. Γιατί πως αλλιώς να κατευνάσω τους πόθους μου; Ταξιδεύω στο φως. Γύρω από τον ήλιο. Σχίζοντας τις θάλασσες. “Θα μεταλάβω με νερό θαλασσινό”,  Νίκος Καββαδίας.  Την ψυχή μου πως να μην ευχαριστήσω;

“Μόνο όσοι διακινδυνεύουν να πάνε πολύ μακριά, μπορούν να μάθουν πόσο μακριά μπορεί κανείς να πάει”, Τ. Σ. Έλιοτ.  Γι΄ αυτό “κάνε ταξίδια. Τόλμησέ τα! Δεν υπάρχει τίποτ’ άλλο”, Τένεσι Ουίλιαμς.

“Ένα ωραίο ταξίδι είναι έργο τέχνης, είναι δημιουργία”, Andre Suares. “Τα ταξίδια αποτελούν μέρος της μόρφωσης”, Φράνσιν Μπέικον.

Η ελευθερία καταχτιέται δεν δωρίζεται.“Η ψυχή του ταξιδιού είναι η απόλυτη ελευθερία να σκέφτεσαι, να αισθάνεσαι και να κάνεις ό,τι θέλεις”, Γουίλλιαμ Χάζλιτ. Γι’ αυτό πάρε βαθιά ανάσα. Τα πνευμόνια σου ας γεμίσουν με ζωή, οξυγόνο. Που θα δώσουν φωτιά στο σώμα, ενέργεια στους μυς, στο μυαλό εγρήγορση. Και ξεκίνα. Με οδηγό σου αυτόν που ξέρει, αυτόν που ήδη ταξίδεψε, που γνώρισε. Μίλα με το χώμα, με τα βότανα, με τις ψυχές που έφυγαν αλλά χάραξαν τους βράχους. Με τους αγέρηδες που σμίλεψαν τον χρόνο και την ζωή. Όλοι τούτοι άφησαν πλούσια προίκα πίσω τους. Από εμπειρία και γνώση. Και είναι τούτη αστείρευτη. Έτοιμη να μας επιτρέψει να την γευτούμε. “Το να ταξιδεύεις είναι σαν να μιλάς με ανθρώπους από άλλους αιώνες”,  Ρενέ Ντεκάρτ.

Αν ακολουθάς τον ίσκιο σου δεν θα σταματήσεις ποτέ την πορεία. Δεν θα φοβηθείς ποτέ το ταξίδι. Αφού “καβάλα πάνω σε ίσκινα άλογα τους ίσκιους κυνηγούμε”, Νίκος Καζαντζάκης.

Γιατί όταν γυρίσεις χάμου να τον δεις, μπορεί το φως να ‘χει χαθεί. Μετά θα πεις “άργησα τόσο την πορεία μου στον κόσμο, που ήρθε το σούρουπο κι έχασα τον δρόμο μου για πάντα”, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

Ο ταξιδευτής. «Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να’ ναι μακρύς ο δρόμος … Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι », Κωνσταντίνος Καβάφης.  Δεν θα σε αφήσω να σε κατασπαράξουν οι Σειρήνες γιατί θα είμαι δίπλα σου να σε προστατεύω. Ούτε όμως θα σε αφήσω να χαθείς στις αγκαλιές της Καλυψούς, γιατί θα σου θυμίζω πως υπάρχει ακόμα η Κίρκη που δεν γεύτηκες. Μα ούτε να μαγευτείς απ’ τα βοτάνια της μάγισσας, γιατί θα σου θυμίσω πως η κόρη Ναυσικά παίζει σε κάποιο παρθένο ακρογιάλι με τις φίλες της. Μα ούτε να χορεύεις ασταμάτητα μαζί της, αφού υπάρχει ο λυτρωμός στην αγκαλιά της Πηνελόπης που σε καρτερεί. «Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνω», Όμηρος. (Οδύσσεια α 3).

Γεύσου. Τόλμα. Ο Ξωτάρης μέσα σου μάχεται τον φόβο. Φύγε όσο υπάρχουν ακόμα Ιθάκες. Όσο οι θάλασσες αντριεύουν και μερεύουν. Φύγε όσο υπάρχουν πεταλούδες. Γιατί “η καρδιά του ανθρώπου είναι ένα κουβάρι κάμπιες. Φύσηξε Χριστέ μου να γίνουν πεταλούδες!”, Νίκος Καζαντζάκης.

Αυτό το τμήμα της ιστοσελίδας μας, δεν έχει διαφήμιση της επιχείρησής μας και των υπηρεσιών μας, αφού αυτές θέλουμε να είναι οι σκέψεις και οι ανάγκες σας. Δεν θέλουμε να σας τραβήξει με φωτογραφίες από όμορφα τουριστικά αξιοθέατα, αλλά να σας έλξει με λόγους σπουδαίων ανδρών. Που θα σας ξεσηκώσουν για περιπέτεια και ταξίδι, όπως ίσως η μουσική σας ξεσηκώνει για χορό. Φανταστείτε μια ελιά, ένα αμπέλι, ένα κιονόκρανο αρχαίου τέμπλου, ένα αρχαίο θέατρο, ένα πέτρινο χάλασμα και μια ψαρόβαρκα. Γιατί όλα τούτα είναι θάματα. Είναι Ελλάδα. Και “η Ελλάδα επιζεί μέσα από διαδοχικά θαύματα”, Νίκος Καζαντζάκης.  Είναι η πέτρα των Θεών.  Τα υπόλοιπα θα γεννηθούν στην ψυχή σας. Γιατί η ψυχή έχει ανάγκη από τροφή και τροφή της είναι η αναζήτηση. Ξεδιψάει με εικόνα. Και πορεία. Και για να χορτάσετε και να ξεδιψάσετε, χρειάζεστε εικόνα και πορεία. Για δε την οργάνωση και πραγματοποίηση χρειάζεστε μόνον αυτό: info@chriscrossing.gr

Περισσότερα

Ζηστε το ονειρο Σας.

Ταξιδέψτε το όνειρό Σας.